Binnen Medicom kunt u kiezen voor de Basis Protocollenmodule of de aanvullende Slimme Protocollenmodule. Inhoudelijk is er geen verschil tussen de modules. Het verschil ligt in de wijze waarop de module is ingevuld, aangepast, gepresenteerd en ingelezen. Hieronder leest u welke voordelen de Slimme Protocollenmodule met zich meebrengt in de dagelijkse praktijk.
Tijdsbesparing en efficiëntere zorgprocessen
Slimme Protocollen maken het werk van zorgprofessionals aanzienlijk eenvoudiger. Deze module haalt automatisch relevante gegevens uit het patiëntendossier, vult protocollen vooraf in, berekent eindscores en conclusies, en biedt inzicht in de ketenzorgindicatoren. Zo bespaart u tijd en verhoogt u de efficiëntie van uw zorgprocessen.
Ondersteuning invullen chronisch zorgprotocol
Het chronisch zorgprotocol is een protocol met meerdere chronische zorgstraten dm2, HVZ, hypertensie/ hoog cholesterol/nierschade (vvr), COPD, astma, hartfalen, atriumfibrilleren en schildklier. Het invullen van het protocol kan soms meer tijd kosten dan gewenst. Met de Slimme Protocollenmodule krijgt u precies de ondersteuning die je nodig hebt om dit proces sneller en eenvoudiger te maken.
Hieronder vindt u enkele voordelen met uitleg:
1. Waarden worden automatisch ingevuld op basis van dossierinhoud
2. Automatisch bewaken op status ketenzorg indicatoren
3. Automatisch vastleggen van scores
4. Overnemen van waardes naar SOEP-regels
1. Waarden worden automatisch ingevuld op basis van dossierinhoud
Op basis van dossier gegevens wordt het protocol voor ingevuld: met gegevens uit het diagnostisch dossier, ICPC-codes, contra-indicaties, actuele medicatie, leeftijd/geslacht van de patiënt en intoleranties.
2. Automatisch bewaken op status ketenzorg indicatoren
- Jaarlijks opslaan
Voor bepaalde INEEN-indicatoren is het belangrijk dat deze elk kalenderjaar opnieuw worden opgeslagen in het diagnostische dossier. Indicatoren zoals hoofdbehandelaar, deelname ketenzorg, roken en lichaamsbeweging worden één keer per kalenderjaar automatisch vastgelegd bij het opslaan van het protocol.
- Actuele indicatoren
Wanneer de patiënt voor één of meerdere aandoeningen de huisarts als hoofdbehandelaar heeft, worden de relevante indicatoren inzichtelijk gemaakt. Deze zijn zichtbaar in de tabbladen en de specifieke indicatoren, waardoor een overzichtelijke weergave van de indicatoren ontstaat.
Bekijk hier de instructievideo
3. Automatisch vastleggen van scores
- Nierfunctie
Wanneer de waarden CKD-EPI en de albumine/creatinine ratio (ACR) in urine bij de patiënt bekend zijn, ondersteunt de module bij het automatisch vastleggen van de risicocategorieën voor nierfunctiestadium, albuminuriestadium en het risico door nierschade.
- Sims
De score ‘Risico voetulcera (Sims’ classificatie)’ wordt automatisch berekend na het invullen van de vragen. Daarnaast is een extra vraag per voet toegevoegd om de registratie te versnellen bij een normale uitkomst van de controle. Indien er geen afwijkingen zijn geconstateerd, worden alle vervolgvragen ingevuld met antwoorden als geen afwijking of normaal. Het blijft altijd mogelijk om de automatische invulling van de vragen aan te passen.
4. Overnemen van waarden naar de SOEP-regels
Maak uw registratie nóg efficiënter door met gemak de gewenste waarden naar het SOEP-model te verplaatsen. Met onze tool kunt u snel en simpel belangrijke informatie direct in het SOEP-systeem registreren, zodat u altijd overzicht en consistentie behoudt.
Bekijk hier de instructievideo:
Meer informatie
Wilt u meer weten over de aanvullende Protocollenmodule, dan verwijzen wij u naar onze ICT-partner PharmaPartners.
Meer weten?
Heeft u vragen over de inhoud van dit artikel of wilt u meer weten over onze zorgprotocollen?