Door Health Base op 31 januari 2018
  • Medicatiebegeleiding
  • Samenwerken

Patiënt: e-health liefst via eigen zorgverlener

Patiënten willen het liefst via hun zorgverlener digitale informatie krijgen over hun geneesmiddelen. Dat is één van de uitkomsten van de E-healthweek bijeenkomst die Kijksluiter en Health Base organiseerden op 23 januari jl.

Huisarts

Patiëntvertegenwoordigers gaven tijdens de bijeenkomst aan dat zij nog weinig weten over e-health toepassingen en hoe zij die zouden kunnen gebruiken. Ze willen op websites snel en gemakkelijk informatie over geneesmiddelen kunnen vinden en hebben vooral belangstelling voor bijwerkingen van geneesmiddelen. De eigen huisarts, gevolgd door de apotheker en de medisch specialist, zijn voor hen vertrouwenspersonen die deze informatie moeten aanbieden. Patiënten zijn van mening dat zij hen moeten verwijzen naar betrouwbare e-health toepassingen, zoals websites of apps met informatie.

Kijken of lezen

Tijdens het event presenteerden Kijksluiter en Health Base een oplossing om geneesmiddelinformatie in tekst (de GIP) en beeld (de Kijksluiter) samen aan te bieden. Op deze manier kunnen patiënten zelf beslissen of ze een filmpje willen bekijken of een bijsluiter willen lezen. Op deze manier kunnen patiënten zelf beslissen of ze een video willen bekijken of informatie willen lezen. De bijeenkomst werd geleid door Stichting Ikone, een organisatie die zich inzet voor de kwaliteit van leven mensen met een chronische aandoening. 

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via